:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 08, 2019   15:01

0

220

Cipras uskoro u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji?

Grčki premijer Aleksis Cipras će tokom kraja meseca ili početkom aprila posetiti Skoplje, prenosi MIA pozivajući se na visoke grčke vladine izvore.

Aleksis Cipras će biti prvi predsednik grčki vlade koji će zvanično posetiti Republiku Severnu Makedoniju od sticanja njene nezavisnosti.

Poseta Skoplju je najavio i Cipras prošlog petka tokom njegovog obraćanja na Ekonomskom forumu u Delfima, dok su grčki mediji pisali da će ova poseta biti realizovana početkom aprila.

Informaciju da će grčki premijer Aleksis Cipras posetiti Severnu Makedoniju krajem marta ili početkom aprila potvrdili su danas grčki vladini izvori, dok konkretan datum posete još nije utvrđen.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev takođe je izjavio da obe strane žele da dođe do te posete, ali da nemaju definisano datum.

"Potvrđeno je da kod obe vlade postoji želja prvo grčki premijer Aleksis Cipras poseti Severnu Makedoniju, a nakon toga da ja odem u uzvratnu posetu. Nemamo fiksirani datum, ali što dogovorimo, saopštićemo javnosti", istakao je Zaev.

On je ukazao da ostaje da grčki premijer Cipras odluči kada je moguće da realizuje posetu.

"Mi smo tu. Od 1. aprila ulazimo u kampanju za predsedničke izbore, znači da smo tu. Biće nam drago da tako visoka delegacija, na čelu sa premijerom Grčke, našeg južnog suseda i velikog prijatelja, poseti Republiku Severnu Makedoniju i naš glavni grad Skoplje", izjavio je Zaev.

Izvor: Танјуг

CiprasSeverna MakedonijaGrčka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva