:

:

TV Most

Foto: PKS

clock

Jun 20, 2023   20:06

0

102

Članice Evrokomore traže ukidanje zabrane ulaska robe iz centralne Srbije na KiM

Članice Evrokomore, najveće evropske poslovne asocijacije koja okuplja oko 20 miliona kompanija, zatražile su ukidanje blokade ulaska robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju koju je nedavno uvela Priština, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije. 

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji učestvuje na Svetskom kongresu komora u okviru koje je održana Generalna skupština Evrokomore u Ženevi, kaže da su članovi ove organizacije podržali stav Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i zajedničku izjavu sa predsednikom Privredne komore Kosova, Ljuljzimom Rafunom o deeskalaciji situacije na Kosovu. 

“Ponovio sam kolegama iz evropskih privrednih komora da blokade i sprečavanje trgovine šteti ne samo Beogradu i Prištini, već i čitavom regionu. Ukazao sam i na štetu koje trpe kompanije koje su u vlasništvu biznismena iz EU koje rade u Srbiji, a koja se meri stotinama miliona evra”, rekao je Čadež.

Čadež, koji je član borda direktora i kopredsedsedavajući Odbora za proširenje i susedstvo Evrokomore, naglasio je na sastanku značaj dalje podrške evropskog udruženja komora procesu proširenja i integracije regiona Zapadnog Balkana u jedinstveno tržište EU.

Tokom dvodnevne Skupštine Čadež će imati i više bilaternih sastanaka sa predsednicima privrednih komora iz Evropske unije, Ukrajine i predstavncima evropskih kompanija. Skupština Evrokomore, najveće privredne organizacije Evrope ove godine se održava u sklopu Svetskog kongresa komora.

Izvor: TV Most

Privredna komora SrbijeKiMEvrokomora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva