:

:

TV Most

clock

April 01, 2019   16:06

0

149

Čović: HNS će tražiti zatvaranje granica BiH

Predsedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH će zbog migrantske krize tražiti zatvaranja granica te države da bi se sprečio nekontrolisani ulazak u zemlju, izjavio je danas predsednik tog sabora i HDZ BiH, Dragan Čović, koji je izrazio i veliku zabrinutost po pitanju slučaja „selefije“.

Čović je nakon sednice Predsedništva HNS novinarima rekao da BiH mora da se ponaša kao uređeno pravno društvo, iako su, kako je rekao, svesni da ona to nije.

„Moramo znati ko nam se nalazi u državi. Mi ništa od toga ne znamo. Niti znamo ko je ušao u državu ni gde se nalazi. Mora zaživeti društvo koje će svim žiteljima države osigurati bezbednost. To nema veze s nacionalnošću. To su realni problemi. S te strane tražićemo da institucije zatvore granice. Prvo ćemo ići prema izmenama zakona, da oni koji uđu u BiH lakše zataže azil, mada je evidentno da niko ovde ne želi azil, ali da može dobiti odgovor za 48 sati. Ovo je problem cele BiH“, rekao je Čović novinarima nakon sednice Predsedništva HNS.

Takođe, osvrnuo se i na navodnu „aferu selefije“ rekavši da sve što se do sada moglo čuti je samo, kako je kazao, „jedna špekulacija, igra određenih ljudi da stvore jedan poseban ambijent u BiH uoči nekih događanja“.

„Ovo nije prvi put da se radi na ovakav način. Ako se nešto tvrdi onda se to mora i dokazati. Ovako se svašta nagađa, da je neko nekoga zvao i tako dalje. To dovoljno govori da mi kao država funkcionišemo. Kad to kaže resorni ministar ali bez ikakvih detalja, onda se otvaraju brojna pitanja. Evidentno se pokazuje na kojm je nivou funkcionisanje pravne države“, izjavio je Čović.

Tvrdim, naglasio je, da je ova priča lansirana zbog dolaska premijera (Andreja) Plenkovića u Neum.

„Neko će reći da je sve uradeno zbog predsednice (Koinde) Grabar-Kitarović a neko drugi da je zbog tužiteljke Tadić. Zbog svega sam jako zabrinut jer ako se može ovako špekulisati, onda stvari nisu dobre. Pitali su me ovih dana koliko će još vremena proći dok se ne otkriju nalogodavci i izvršitelji atentata na Jozu Leutara. Pa dok je ovakva pravna država nikad nećemo saznati ko su naručioci ne samo tog nego i brojnih drugih ubistava“, rekao je Čović, preneo je portal Dnevnik.

Izvor: Танјуг

BiHgranica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva