Crna Gora: Danas konsultacije, sutra pregovori timova tri koalicije

:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2020   15:08

0

23

Crna Gora: Danas konsultacije, sutra pregovori timova tri koalicije

Iako je to bilo najavljeno, danas neće biti razgovora pregovaračkih timova tri koalicije koje su osvojile većinu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, već će biti održane neformalne konsultacije pojedinih lidera, potvrđeno je "Vijestima".

Kako je objašnjeno, cilj je da se reše neke nedoumice pre povratka za pregovarački sto.

Planirano je da se sutra sastanu lideri koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i Crno na bijelo", Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović i lideri partija koje čine te koalicije i na tom velikom sastanku razgovaraće se o programu i prioritetima buduće vlade, kao i o podeli resora, piše list.

Juče je razgovarano, kao i na prethodnim sastancima, o načelnim principima formiranja nove vlasti koji se naslanjaju na Sporazum koji su ranije potpisali lideri koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i Crno na bijelo", Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

O podeli resora još nije detaljno razgovarano na sastancima, a za sada je verovatno da će koalicija na čijem je čelu profesor Zdravko Krivokapić uzeti mesto mandatara, a "Mir je naša nacija" predsednika Skupštine.

Još se razgovara o kvalitativnom i dubinskom načinu podele resora, dok je učešće predstavnika manjinskih parrija nesporno i računa se na njih, rečeno je "Vijestima".

Konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore zakazana je za sredu, 23. septembar.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva