:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Mart 31, 2023   20:51

0

120

Crna Gora: Đukanović i Milatović održali završne konvencije uoči drugog kruga izbora

Dva dana pre drugog kruga izbora za predsednika Crne Gore, Jakov Milatović, kandidat pokreta Evropa sad i Milo Đukanović, lider Demokratske partije socijalista, održali su završne konvencije.

Đukanović je ocenio da su protivnici građanske i evropske Crne Gore upregli  sav svoj potencijal da obezbde prohodnost za njihovog kandidata i da na taj način skrenu državu sa njenog evropskog puta.

On je, tokom posete Rožajama, rekao da Crna Gora na izborima u nedelju bira da li će nastaviti evropskim putem ili će, kako je rekao, posustati pod ,,agresivnim pritiskom velikodržavnog nacionalizma i napustiti put dostizanja evropskih vrednosti”.

Đukanović kaže da su DPS i njegovi istomišljenici doprineli da se u Crnoj Gori sačuva mir i multietnički sklad.

,,Doprineli smo da ova zemlja obnovi svoju državnu kuću, da se okrene pravom novom savremenom sistemu vrednosti, postane članica najprestižnijeg vojnog političkog saveza u istoriji čovečanstva, i došli smo do posljednjeg koraka”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, poslednji korak je članstvo države u Evropskoj uniji.

,,Taj zadatak smo započeli, napravili nekoliko veoma važnih koraka i spremni smo da napravimo i završni korak. Ubeđen sam i da taj završni korak možemo da napravimo tokom mog sledećeg predsedničkog mandata”, poručio je Đukanović na završnom mitingu pred izbore.

Milatović: Svaki diktator mora pasti

,,Uzalud laskanje, dvorci, piramide jer diktator svaki jednom mora pasti. Svakakvih je ljudi diljem zemnog šara, neki nebo gleda, neki u pod tmasti, neko čitav život hoće da te vara, ali diktator svaki jednom mora pasti“ rekao je Milatović u Podgorici.

On se zahvalio građanima koji su ujedinjeni u tom cilju.

,,Ovaj put nije bio nimalo lak, bilo je podmetanja, pakovanja, verbalnih i fizičkih napada, ali istrajali smo svi zajedno jer je u pitanju Crna Gora, naša i jedina! Zato će ona nakon veličanstvene pobede 30. avgusta konačno zapečatiti pobedu 2. aprila. To je svetlo na kraju tunela, a u nedelju konačno izlazimo iz tunela koji je bio dug 30 teških godina!”, kazao je Milatović.

On se zahvalio i predsedničkim kandidatima iz prvog kruga koji su mu pružili iskrenu i nesebičnu podršku, ali i svim slobodnim građankama i građanima, intelektualcima i građanskim aktivistima koji su pokazali da se bore za bolju Crnu Goru.

,,Čestitam nam svima na hrabrosti, to je znak slobode! Od nedelje će konačno nastupiti vreme u kom radna mesta i društveni status neće zavisiti samo od toga koga ste podržali ili glasali već će se meriti po tome koliko je ko talentovan, sposoban i vredan. To je Crna Gora za koju se mi zajedno borimo“, poručio je.

Prema njegovim rečima, to je drugačiji sistem vrednosti, u odnosu na onaj koji, kako kaže, će poslati u političku prošlost.

,,Taj sistem je razorio porodice, svađao braću, lomio prijateljstva i sve se samo gledalo kroz prizmu politike jer ako niste bili za DPS ili Đukanovića niste imali čemu da se nadate u ovoj našoj najlepšoj zemlji na svetu”, kazao je Milatović i podsetio na sistem vrednosti u kojem su se gledali podobni umesto sposobni.

,,U nedelju ćemo svi zajedno reći Adio Milo”, zaključio je Milatović.

Ko će biti na čelu Crne Gore odlučiće drugi krug. Posle više od dve i po decenije 2. aprila građani će odlučiti da li ostaje u vili Gorici Milo Đukanović ili se u nju useljava Jakov Milatović.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva