:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Jun 17, 2021   21:32

0

150

Crna Gora: Leposavić razrešen

Skupština Crne Gore, na predlog premijera i uz podršku opozicionog DPS-a Mila Đukanovića, opozvala je ministra pravde Vladimira Leposavića.

Ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je smenjen većinom glasova. Glasalo je 80 poslanika - 43 za, 27 protiv i 10 uzdržanih.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je bojkot rada Skupštine zbog ove odluke.

"Desila se velika prevara glasača od 30. avgusta. Napravljena je neprincipijelna koalicija DPS-a i delova Vlade Crne Gore i zbog toga pozivam ovog momenta sve koji su dobili glasove 30. avgusta građana Crne Gore da se oslobodino DPS-a i sa njiima ne gradimo Crnu Goru da se u najkraćem roku skupimo i donesemo odluku šta ćemo dalje jer smo svi i dalje živi i zdravi i svi smo dobili glasove građana Crne Gore koji nisu očekivali da će DPS smenjivati naše ministre. Do tada, dok se ne govorimo o tome, nećemo ulaziti više u plenum. Ako imate bilo ko ovde novu većinu samo izvolite sa njima. Ko hoće sa Frontom može sa nama da se dogovori o svemu. Ovo isto važi i za parlament i za rukovodstvo parlamenta u slučaju da se oglušite o ovo što vam govorimo. Sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Pozdravljamo vas i neka vam je srećan DPS", rekao je Radunović.

Prethodno je Skupština je razrešila Aleksu Ivanovića sa funkcije predsednika Državne izborne komisije, imenovala Edina Koljenovića i Andrijanu Nikolić za članove Agencije za elektronske medije.

Na današnjoj sednici Skupštine Crne Gore izglasana je rezolucija  o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Izvor: Vijesti, TV Most

Skupština Crne GoreVladimir LeposavićDemokratski frontSlaven Radunović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva