:

:

TV Most

clock

April 01, 2023   9:20

0

253

Crna Gora, Milatović i Đukanović odmerili snage u TV duelu

U Crnoj Gori je, od ponoći, izborna tišina - uoči drugog kruga predsedničkih izbora. Građani će birati između predsedničkog kandidata Pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

 Veče pred izbornu tišinu obeležio je TV duel predsedničkih kandidata. Teme su bile unutrašnja politika, ekonomija, evropske integracije, regionalnui odnosi, borba protiv korupcije.

"Izbori koji imaju drugi krug u nedelju, 2. parila, su još jedna istorijski važna prekeretnica za Crnu Goru. Na njima se bira predsednik države, na njima se događa prvo poluvreme jedinstvenog izbornog ciklusa koji će se završiti 11. juna na pralementarnim izborima kada će Crna Gora dobiti vladu. U svim tim izborima Crna Gora treba da potvrdi da li ostaje privržena svom evropskom cilju", kaže Milo Đukanović, predsednički kandidat DPS-a.

"Želim da se nikada niko ne bude našao diskriminisanim u našoj Crnoj Gori. Da se ne ponovi ono što se ponavljalo 90-tih godina, što se ponavljalo prethodnih godina. Kada je uvek jedna narod u Crnoj Gori diskiminisan od strane gospodoina Đukanovića i njegovog režima. Žnjlim da vidim lepšu, bogatiju i pravedniju Crnu Goru Crnu Goru svih nas, konačmno evropsku Crnu Goru", poručio je Jakov Milatović, predsednički kandidat pokreta "Evropa sad”.

Analitičari predviđaju da će sutrašnji izborni dan biti neizvestan, rezultati neizvesni, ali blagu prednost daju Jakovu Milatoviću koga su podržali kandidati koji nisu prošli u drugi krug izbora.

Milo Đukanović sa svojih 120.000 glasova osvojenih u prvom krugu računa i na glasove koje je osvojila u prvom krugu Draginja Vuksanović Stanković i na još najmanje 40.000 glasova.

Nešto više od 500.000 građana Crne Gore, osmi put od uvođenja višestranačja i 4. put od obnavljanja samostalnosti Crne Gore izale sutra na birališta.

Izvor: RTS; Foto: RTCG

Crna GoraĐukanovićMilatovićizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva