:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Mart 09, 2019   18:04

0

425

Crna Gora: Prioritetna deonica autoputa Bar-Boljare do sredine 2020.

Premijer Crne Gore Duško Marković i predsednik kompanije CRBC Du Fei konstatovali su da će prioritetna deonica autoputa Bar-Boljare biti završena do sredine 2020.

CRBC je, kako navode u crnogorskoj Vladi, spreman da gradi i naredne deonice po principu privatno-javnog partnerstva i to odmah po završetku prioritetne deonice, preneo je RTCG.

Premijer Marković je predsedniku CRBC-a kazao da je urađen ogroman posao na autoputu Bar-Boljare, koji treba da poveže Srbiju sa Jadranskim morem.

- Pratim projekat na nedeljnoj osnovi. Očekujem da iduće godine zajedno prođemo auto-putem. Dosta sam ga gledao iz helikoptera - kazao je Marković.

Na sastanku su nađena rešenja i za sva otvorena pitanja u vezi sa prioritetnom deonicom. Iskazavši zadovoljstvo obavljenim radovima Marković je ocenio da je reč o projektu koji ne predstavlja samo građevinski podvig već potvrđuje i prijateljstvo i učvršćuje veze Crne Gore i Kine.

Predsednik CRBC-a se zahvalio na kontinuiranoj podršci naporima kompanije i iskazao spremnost za nastavak saradnje sa Crnom Gorom izgradnjom ostalih deonica autoputa i to neposredno po završetku prioritetne deonice.

Marković je u vezi sa tim informisao sagovornika da očekuje da Predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu uskoro prode proceduru u Vladi i bude prosleđen Skupštini.

Nakon usvajanja, rekao je predsednik Vlade, biće stvorene normativne pretpostavke za transparentno pokretanje odgovarajućih javnih procedura za gradnju narednih deonica.

Izvor: Танјуг

autoput Bar-BoljareCrna GoraSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva