:

:

TV Most

clock

April 03, 2019   14:38

0

153

Crna Gora za veće prisustvo NATO-a u regionu

Šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović koji je u radnoj poseti SAD, istakao je da Crna Gora snažno zagovara veće prisustvo NATO u regionu, naročito u kontekstu jačanja stabilnosti i sigurnosti.

Crna Gora, sa pozicije najnovije članice NATO, snažno zagovara politiku otvorenih vrata i veće prisustvo NATO u regionu, naročito u kontekstu jačanja stabilnosti i sigurnosti, a time i unapređenja uslova za dalji ekonomski i sveukupni razvoj, rekao je Srđan Darmanbović, prenela je RTCG.

Darmanović se sastao sa v.d. pomoćnikom državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom, sa kojim je, između ostalog, razmenio mišljenja o aktuelnim dešavanjima na Zapadnom Balkanu kao i daljoj stabilizaciji regionalnih prilika.

Takođe, imao je u Vašingtonu i odvojene susrete sa članovima Predstavničkog doma i Senata, kojima je rekao da je regionalna saradnja jedan od proriteta spoljne politike Crne Gore.

Naglasio je i da intenzivna regionalna saradnja podstiče i usmerava dinamiku evropskog puta i predstavlja značajan mehanizam u rešavanju preostalih otvorenih pitanja u regionu.

U razgovoru sa senatorom Ronom Džonsonom, ukazao je na posvećenost Crne Gore izgradnji stabilnijeg i prosperitetnijeg regiona.

Džonson je istakao da je Crna Gora prepoznala značaj projektovanja vrednosti Alijanse, te da je ohrabrujuća njena uloga u regionu Zapadnog Balkana. Ponovio je i čvrstu opredeljenost SAD da nastave sa snažnim prisustvom na Zapadnom Balkanu.

Izvor: RTS, RT CG

Crna GoraNATO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva