:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Novembar 10, 2020   18:16

0

141

Crnogorski parlament o novoj vladi 24. novembra

Skupština Crne Gore glasaće 24. novembra o vladi mandatara Zdravka Krivokapića.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je da će zbog epdemiološke situacije Skupština Crne Gore prethodno održati kratku sednicu na kojoj će se doneti odluka o onlajn glasanju o novoj vladi.

"Onda ćemo formirati radnu grupu koja će se baviti ozbiljnijim izmenama Poslovnika što će biti završeno do Nove godine", naveo je Radunović nakon sednice Kolegijuma predsednika Skupštine.

Radunović je rekao da Nova srpska demokratija (Nova) verovatno neće moći da održi Glavni odbor, ali je lider te stranke, Andrija Mandić već na terenu i održava konslutacije.

"Tako da će o podršci novoj vladi odlučivati Predsedništvo", dodao je Radunović.

Poslanik DPS-a Danijel Živković je rekao da ta partija neće opstruirati rad, posebno u okolnostima kada su kolege zaražene.

"Kroz izmene Poslovnika omogućićemo onlajn glasanje", istakao je Živković.

Predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić rekao je da će od mandatara biti traženo da najkasnije tri dana pre sednice dostavi predlog programa i sastava vlade, da bi se poslanici što bolje pripremili.

"Otvorio sam na Kolegijumu još nekoliko pitanja – da formiramo radne grupe o formiranju Odbora za izmenu izbornog zakonodavstva i predlog zakona o Skupštini", naveo je Bečić.

Objasnio je da se sednica parlamenta neće održati tako skoro kako se očekivalo, zbog komplikovane situacije i procedura.

Zdravko Krivokapić je u petak, u dopisu Bečiću, naveo da očekuje da se sednica Skupštine organizuje u najkraćem vremenu.

Izvor: RTS

Crna GoraZdravko KrivokapićSlaven RadunovićDemokratski front
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva