:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2020   8:47

0

80

Crveno-beli poklekli u Nemačkoj, Hofenhajm slavio sa 2:0

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Nemačkoj od ekipe Hofenhajma sa 2:0 u meču prvog kola Grupe L Lige Evrope. Golove za domaću ekipu postigli su Baumgartner i Dabur.

Crvena zvezda porazom započinje učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, pošto je na gostovanju u Nemačkoj Hofenhajm trijumfovao sa 2:0. 

Šampion Srbije uspeo da pruži više nego solidnu partiju protiv ambiciozne nemačke ekipe.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković, nakon poraza od Hofenhajma, izjavio je da su sitnice prevagnule na stranu rivala, da ne zamera svojim igračima, ali da se golovi ne smeju poklanjati.

"Jaka utakmica, dobra za Crvenu zvezdu. Uspeli smo da pariramo i budemo ravnopravni, probali smo, ono što smo spremali da ih ugrozimo, možda smo mogli i bolje, pogotovo u prvom poluvremenu. Oni su dobra ekipa, uigrana, ali smo pružili odličan otpor", prvi su utisci Stankovića nakon meča.

Strateg Zvezde navodi da je srpska ekipa imala svoje šanse, pogotovo nakon prekida.

"Sitnice su učinile da meč prevagne na njihovu stranu. Imali smo i nakon primljenog gola šanse, iz prekida. Ne mogu da budem zadovoljan porazom, pogotovo zbog drugog gola, koji je poklonjen. Na tome treba raditi, ne mogu zameriti momcima ništa, odigrali su fajtersku, mušku utakmicu, sitnice odlučuju", rekao je Stanković.

"Imali smo šanse iz prekida, možda smo mogli bili mirniji u polu-kontrama i kontrama, falio je taj završni pas. Jedva čekam da se nastavi Evropa, da se ona igra, momci su zaslužili više večeras, dobro su stajali na terenu, dali su sve od sebe, ali sitnice odlučuju. Mora se biti bliže igraču, gol je primljen u zadnjem minutu, a nekada gol razlika može rešiti razna pitanja, ne volim poklonjene golove", dodaje Stanković.

Šef struke Crvene zvezde izjavio je da ne zna zbog čega je zaradio crveni karton.

"Ne znam zašto me je isključio. Ništa ružno nisam rekao, pitao sam ga da li je bio faul. Preuzimam odgovornost, jesam vodio energično utakmicu, ali on je više imao rasprave sa klupom, nego sa mnom. Mislim da crveni karton nema veze sa vezom", zaključio je srpski trener.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva