:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 13, 2019   16:44

0

238

Čučković: Nema opasnosti da se ponovi situacija iz 2014.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je, povodom najavljenih padavina, izjavio da su nadležne službe na teritoriji te opštine u pripravnosti, ali da nema opasnosti da se ponovi situacija iz 2014. godine.

Na teritoriji opštine Obrenovac uvedeno je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo duž kompletnog sistema nasipa i na svim crpnim stanicama.

"Ubeđen sam da će ono što smo uradili u prethodnom periodu, a to je potpuno čišćenje korita svih 70 kilometara kanala kroz Obrenovac, zatim korita Save i Kolubare, a posebno ušća Kolubare u Savu i svih njenih pritoka, omogućiti da višak vode koji bude pao u narednih nekoliko dana prođe bez razlivanja van forlanda tih reka odnosno van nasipa koje smo rekonstruisali tokom 2014. godine", rekao je Čučković.

Kako je istakao, po ovoj prognozi i sa ovim stanjem na terenu apsoluno je nemoguće da se desi bilo šta slično situaciji iz 2014. godine.

U toku dana biće objavljen novi izveštaj o stanju na terenu, rekao je i podsetio da je prethodni izveštaj, između ostalog, pokazao da su u potpunosti suvi svi prilazi nasipu Čikovac, koji je glavni odbrambeni nasip u Obrenovcu.

"Uz pojačan nadzor mislim da ne postoji situacija u kojoj možemo imati bilo kakav problem", zaključio je Čučković.

Republički hidrometeorološki zavod je upozorio da se tokom noći, sutra i u noći ka sredi u većini mesta u Srbiji očekuju obilnije padavine i da će ukupna kolicina padavina biti od 20 do 40 mm, lokalno i oko 60 mm po metru kvadratnom.

Izvor: Танјуг

ČučkovićObrenovacvodostaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva