:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 01, 2020   12:23

0

68

Ćuprija: Zaraženo devet medicinskih radnika, jedan lekar umro

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na korona virus pozitivno devet zdravstvenih radnika te regionalne ustanove - jedan lekar je preminuo, petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali na kućnom lečenju.

 

"Inficirani lekari i medicinske sestre - tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice", rekao je Gajić ćuprijskoj TV Pomoravlje.
On je precizirao da je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović" i KBC "Zemun" troje lekara, dok je jedan lekar u kućnoj izolaciji.
Dvoje medicinskih tehničara - sestara takođe su na lečenju u beogradskim klinikama, a ostali su na kućnom lečenju i pod nadzorom.
Preminuli lekar je iz Paraćina, radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćupriji i imao je srčano vaskularnih problema.
"Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati", rekao je Gajić i dodao da te osobe "nemaju zdravstvenih tegoba i osećaju se dobro".
"Većina inficiranih lekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mestima koja nemaju veze sa zdrastvenom ustanovom", rekao je Gajić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva