:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2020   20:04

0

70

Ćurić: Grad Trebinje će uvek pomoći braći na Kosovu i Metohiji

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz RS Milorad Arlov zahvalio se danas gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, Trebinjcima i gradu Trebinju na dugogodišnjoj pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Trebinje učestvuje u dva velika projekta Odbora. Izgradnja Dnevnog centra "Podrži me- 9 januar", donacijom i sinoćnjom Svetosavskom humanitarnom aukcijom slika gde je u prvom danu prodato 9 slika po ceni od 500 KM, i projektu "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", u kome Trebinje preko svojih OŠ i porodica učestvuje već četiri godine.

U junu ove godine grad Trebinje će ugostiti 7 dana decu iz Velike Hoče, Orahovca i Kosova Polja. Ove godine planiramo je da bude rekordan broj dece koja će u junu doći u RS sa Kosova i Metohije, rekao je Arlov.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se Arlovu i Odboru na velikoj humanoj misiji i pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i rekao da mu je čast što je on i Trebinje deo te velike misije i da će preko Odbora uvek naći mogućnost da grad Trebinje pomogne po svojim mogućnostima braći na Kosovu i Metohiji.

Arlov je gradonačelniku Trebinja preneo da u narednim danima očekuje veliku donaciju iz kabineta srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me-9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za 144 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju, što su snažno pozdravili.

Arlov je  u znak zahvalnosti gradonačelniku Trebinja uručio sliku manastira Duboki Potok iz opštine Zubin Potok sa Kosova i Metohije koji po predanju postoji od 1455.godine.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva