:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Februar 05, 2020   20:21

0

228

Cvijanović i Palmer pozitivno o "malom Šengenu"

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja, Metju Palmer, saglasili su se danas u Vašingtonu da je "mali Šengen" pozitivna inicijativa za ceo region Zapadnog Balkana.

Cvijanović je podsetila da su institucije Republike Srpske već podržale tu inicijativu koja za cilj ima unapređenje regionalnog ekonomskog prostora, saopšteno je iz Kabineta predsednice Srpske.

Ona je istakla da je Dejtonski sporazum i uvažavanje ustavne strukture BiH, koja podrazumeva punu ravnopravnost tri konstitutivna naroda, dobar okvir za funkcionisanje, razvoj i napredak te zemlje.

Na sastanku je ukazano na to da je, kada je reč o bezbednosnim izazovima u regionu Zapadnog Balkana, potrebna koordinacija nadležnih institucija svih nivoa vlasti u BiH.

U razgovoru sa Palmerom, Cvijanović je izrazila opredeljenost institucija Republike Srpske za očuvanje mira i političke stabilnosti u BiH i regionu, kao najvažnijih preduslova za ekonomski razvoj, poboljšanje poslovnog ambijenta i životnog standarda svih građana.

Sagovornici su razmenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o unapređenju saradnje Republike Srpske i SAD na svim poljima, navodi se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

mali ŠengenŽeljka CvijanovićMetju PalmerSADRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva