:

:

TV Most

clock

Jun 21, 2021   17:32

0

153

Cvijanović: Republika Srpska formirala tim za razgovore o budućnosti BiH

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas povodom razgovora o budućnosti BiH koje su inicirali zvaničnici Srpske, da je formiran pregovarački tim, koji se može dopunjavati.

 

Ona je, kazala je, pokrenula aktivnosti o ovome shodno zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske u kojima je navedeno da se od predsednika Republike očekuje da pokrene aktivnost o uključivanju predstavnika parlamentarnih partija, gde mogu biti predsednici partija ili neko drugi koga partija ovlasti.

"Opozicija je odlučila da ne učestvuje u tome, a neki su objasnili da je razlog zbog toga što nisu učestvovali u donošenju tih zaključaka. Drugi su rekli da nemaju nikakav problem da se tako nešto napravi, ali drže se svoje priče. Po meni, to su neka nezrela objašnjenja, međutim važno je da je ovaj tim formiran i da smo mi ispunili svoju obavezu što se tiče Republike Srpske", rekla je Cvijanović Srni u Kostajnici.

Prema njenim riječima, pismo sa imenima i obaveštenjima tog tipa upućeno je i predsedniku Federacije BiH Marinku Čavari, predstavnicima konstitutivnih naroda onako kako je predviđeno skupštinskim zaključima.

Izvor: Танјуг

CvijanovićBiHRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva