:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Septembar 20, 2019   9:27

0

46

Cvijanović: Sa Vučićem o važnim nacionalnim pitanjima

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će na predstojećem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske biti razgovarano o pitanjima važnim u nacionalnom i pragmatičnom smislu.

Cvijanović je istakla da je taj sastanak prilika za razmenu mišljenja.

"Ne mogu da pretpostavim na koji način svi učesnici doživljavaju taj sastanak. Ovo je prilika da se razmijene mišljenja, prepoznaju određene stvari, uvažavajući sve ono što Srbija radi za nas, što nas pomaže finansijski i na svaki drugi način i što nikoga u BiH ne omalovažava", rekla je Cvijanovićeva za prnjavorsku TV "K3".

Naglasila je da Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma ima sva prava da bude izveštavana o onome što se dešava.

"Mi ćemo na tom sastanku razmijeniti mišljenja i ne očekujemo da nam neko da magičnu formulu za rješavanje problema, niti bi Vučić to ikada radio, što je i dokazao bezbroj puta", navela je Cvijanovićeva.

Govoreći o neformiranju vlasti u Federaciji BiH, Cvijanovićeva je rekla da se zna ko su tamo glavni politički partneri, te upitala: "Zašto onda ne formiraju federalnu vladu kada tamo nema SNSD-a koji optužuju i koji im je uvijek problem?".

Dodala je da postoji ogromna razlika između Republike Srpske i Federacije, jer ogromna većina stanovnika voli Srpsku, za razliku od FBiH koju njeni stanovnici doživljavaju kao privremeno stanje, dok verovatno ne dođu do svog cilja, a to je samo jedna "republika BiH".

"Suština je u tome da mi kao odgovorne politike nikome ništa ne sprečavamo, ne smanjujemo prostor za njegovanje onog što jeste njegova potreba, interes identitet, odnosno kultura, vjera i tradicija", navela je Cvijanovićeva.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva