:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2021   17:39

0

116

Cvijanović: Srpskom narodu treba jedinstvo i sloga

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji će 15. septembra zajednički obeležiti Srbija i Republika Srpska, veliki praznik koji treba da pokaže da je srpskom narodu potrebna sloga.

Cvijanović je u Potkozarju kod Banjaluke rekla da je srećna što je na neki način bila sudionik kada je taj datum ustanovljen i kada su se donosile odluke na relaciji Republika Srpska i Srbija, prenosi RTRS.

"Prevashodno su za to najzaslužniji predsednici Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, ali i drugi predstavnici institucija iz Republike Srpske i Srbije", ukazala je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da taj datum treba da pokaže da nam treba jedinstvo i sloga, da budemo svesni sebe, svoje zastave i da uvek iskazujemo poštovanje prema onome što su naša osnovna obeležja.

Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Vlade Srbije i Republike Srpske odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je pre 102 godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Izvor: T a n j u g

Željka CvijanovićDan srpskog jedinstvaSrbijaRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva