:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2020   22:05

0

121

Cvijanović u Zvorniku: Svaki uspeh Srbije - uspeh R.Srpske

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je rekonstruisani Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji preko Drine povezuje Republiku Srpsku i Srbiju i zahvalila Srbiji što je omogućila realizaciju brojnih projekata u RS.

“Rekonstrukcijom ovog mosta ispunjeni su ciljevi i ambicije koje smo imali i zahvaljujemo, naravno, lokalnim zajednicama s jedne i druge strane Drine, Vladi Srbije i Vladi Srpske, koje su se založile i finasnirale rekonstrukciju mosta koji toliko mnogo znači u svakodnevnom životu svih ovih ljudi,” rekla je Cvijanović i naglasila da je svaki uspeh Srbije uspeh i Republike Srpske.

“Mi to nikada nismo krili jer u tome nema ničega lošeg. Uvek tu ima nečeg dobrog i uvek ono što je vezano za ljubav i razumevanje jeste dobra stvar,” rekla je Cvijanović na manifestaciji "Ljudi i mostovi" nakon obilaska mosta.

Ona je zahvalila Srbiji koja je uvek uz Republiku Srpsku kada je to potrebno, dodavši da Republika Srpska ima i pokazuje ljubav prema Srbiji na svaki mogući način.

Istakla je da "moramo biti ponosni na ono što je naša istorija i na ono što se razvijalo zajedno s nama".

U rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića Vlada Srbije uložila je oko 600.000 evra, a grad Zvornik oko 750.000 KM.

Most, koje je izgrađen krajem 1929. godine, a u saobraćaj ga je pustio kralj Aleksandar Prvi Karađorđević 12. januara 1930. godine, dug je 150 metara, a širok 7,2 metra.

Most je građen sredstvima kralja Aleksandra i Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva