:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2021   21:33

0

125

Cvijanović: Vrata za razgovore širom otvorena

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da zvaničnici Srpske uporno nude sastanke partnerima u BiH, da su predstavnici Hrvata izrazili spremnost za razgovore, dok bošnjački ne žele da razgovaraju, a kada budu spremni, kako je istakla, vrata su im širom otvorena.

Cvijanović je rekla da su iz Republike Srpske nudili da se razgovara između konstitutivnih naroda i predstavnika političkih partija i institucija i da se dogovore o tome kako BiH pokrenuti napred, prenosi RTRS.

"Na to su hrvatski političari, ali i oni koji se nalaze na važnim pozicijama u okviru Federacije BiH /FBiH/ rekli da su uvek spremni za razgovor za one važne životne teme, a posebno u vezi sa Izbornim zakonom i mogućnošću adekvatnog predstavljanja i dolaska do pozicija koje pripadaju Hrvatima", rekla je Cvijanović novinarima u Istočnom Sarajevu.

Što se tiče bošnjačke komponente, Cvijanović je sa žaljenjem konstatovala da je lider SDA Bakir Izetbegović slao neka pisma u kojima kaže da o tome nema šta da se razgovara.

Cvijanović smatra da je mnogo toga propušteno, da su mnoga pitanja mogla biti razmatrana i početi sa njihovim rešavanjem, za šta postoji zajednički interes.

"Ne razumem državu u kojoj neko ne želi da razgovara, u kojoj ne smatra da je dijalog receptura za kretanje napred, u kojoj misli da je receptura da neko nekoga treba da hapsi i da treba da ga optužuje, da treba da kontroliše pravosuđe da bi se obračunavao sa Republikom Srpskom, da treba da preti funkcionerima Republike Srpske, a onda priča o suživotu. Tu državu ja ne razumem i u njoj neću da živim'', poručila je Cvijanović.

Predsednica Republike Srpske je dodala da je očigledno da predstavnici bošnjačkog naroda ne žele da žive u državi gde se vode razgovori i dijalog.

"Prema tome, mi smo, zaista, na suprotnim stranama po tom pitanju, a ako se predomisle i s kim god budu želeli da razgovaraju, vrata su im širom otvorena", poručila je Cvijanović.

Izvor: Танјуг

CvijanovićRepublika SrpskaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva