:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Decembar 17, 2019   13:05

0

183

Da li smo na pravom putu ka normalizaciji i kako stići tamo

Panel diskusija „Da li smo na pravom putu ka normalizaciji i kako stići tamo?” okupila je u hotelu “Emerald” nedaleko od Prištine predstavnika Srpske liste sa centralnog Kosova Branimira Stojanovića, političkog savetnika kancelarije kosovskog predsednika Adrijana Arifaja, šefa misije OEBS-a na Kosovu Jana Bratua, izvršnog direktora KIPRED-a Ljuljzima Pecija i novinara Živojina Rakočevića.

Sprski i albanski političari, novinari i predstavnici civilnog društva iznose stavove o tome kako stići do puta normalizacije odnosa Beograda i Prištine u cilju nastavka dijaloga.

Foto: Kosovo online

Iz Foruma za razvoj i multietničku saradnju (FDMC) su podsetili da je bilo nekoliko pokušaja deblokade procesa dijaloga koji su zavšreni bez konkretnog uspeha. Iako je tokom razgovora postignuto nekoliko važnih sporazuma, primena istih je spora i dala je malo pozitivnih rezultata.

Zamisao organizatora, jeste da panel diskusija bude platforma za dalju promociju dijaloga, korišćenjem otvorenog načina komunikacije sa zajednicama na centralnom Kosovu.

Izvor: Kosovo online

KiMdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva