:

:

TV Most

clock

Oktobar 08, 2015   12:05

0

142

Da sam otišao u Elbasan, Srbija bi bila ponižena

"Nisam dobio garancije da tamo neće biti ljudi o kojima sam govori. Nisma otišao, jer bi Srbija bila ponižena", rekao je Vučić i ponovio da ga bezbednosni razlozi ne zanimaju, niti to što "neki magarac preti njegovim naočarima iz Srebrenice".

Vučić je dodao i da odluka takođe nije imala veze sa odnosima dve zemlje.

"Očigledno da se sve politizovalo, napravilo se bezbroj problema koje sam želeo da izbegnem. Dao sam blagu i umirijući izjavu, kakvu mislim da državnici treba da daju i nisam na papir stavio sve što sam mislio", podvukao je Vučić.

Vučić je na pitanje zašto ne ide na utakmicu, kada je ranije rekao da će tamo predvoditi navijanje, precizirao da je rekao da će ići samo ako "Tači ne bude tamo".

"Rekao sam da ću voditi navijanje i uvek ću voditi gde god naši budu igrali. Da sam otišao bezbroj primedbi bi naši, rekli biste da se kitim tuđim perijem. Nikada u ovih godinu i po dana ni na jednoj sportskoj manifestaciji nisam bio, niti sam se ikada kitio tuđim perjem", rekao je Vučić.

On je dodao i da je uveren da će naši fudbaleri dati sve od sebe, da će se boriti, a kakav će rezultat biti - videćemo.

Vučić je rekao da je ambasador Albanije u Beogradu, koji je odbio da primi protestnu notu Ministarstva spoljnih poslova zbog kamenovanja autobusa sa fudbalerima Srbije, postupio nediplomatski i da zbog toga neće moći u narednih šest meseci da kontaktira sa srpskim zvaničnicima.

"Moja odluka je da ne kvarimo odnose na taj način i šest meseci neće moći da dođe do mene, ni do drugih zvaničnika. Takvo ponašanje ne moze da se toleriše", rekao je Vučić.

Dodao je da želi da razume Albance, u smislu da su oni hteli da pošalju najbolju sliku a ne takav incident, ali da to ni na koji način ne može da opravda nediplomatske poteze albanskog ambasadora.

Vučić je dodao da je razgovarao sa premijerom Albanije Edijem Ramom, da je Rama primio sprske studente, da će on primiti albanske studente, te da će dve zemlje nastaviti da sarađuju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva