:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Mart 29, 2019   19:49

0

210

Đaci OŠ “Branko Radičević”: Samo da rata ne bude…

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici obeležila je danas  najpre kvizom znanja, a potom i prigodnom priredbom  dan ove prosvetne ustanove,ustanovljen  u znak sećanja da dan prerane smrti velikog pesnika srpskog roda čije ime sa ponosom nosi več 63 godine.

Kulturno umetnički program koji su zajedničkim snagama pripremili đaci i njihovi pedagozi, izveden je u velikoj sali Mitrovačkog dvora pred mnogobrojnom publikom.

Poruke koje su đaci poslali ohrabruju. Njihova želja je krajnje jednostavna – samo da rata ne bude. Njihovi problemi istovetni kao i muke njihovih roditelja i predaka od kada je sveta i veka – boluju od zaljubitisa. Pokazali su da umeju da cene i razumeju autoritet čudnovatog profesora Koste Vujića i da bi i oni rado trčali za njegovim šeširom. I ono što je možda najvažnije,  svesni su ponekad nedoličnog, kritike vrednog   ponašanja prema roditeljima i nastavnicima.

“Nedostaje li ti vreme kada su se jele neoprane jabuke?”

Sve te poruke, poslali su na  veoma maštovit, kreativan način, kroz  bogat, kolažni program – malo pesmom, malo dramskim izrazom, malo igrom.

Atraktivni u svojoj nesputanoj živahnosti, koketni sa svojim još neozleđenim srcima, šarmantni u sigurnosti sa kojom staju pred celi svet lako su oduševili publiku, koja je njihov veliki trud nesebično nagrađivala salvama aplauza. I kao šlag, na kraju je došla plesna tačka urađena u saradnji sa Street dance klubom i zaokružila  veče. Dvadesetak devojčica zaigralo je Kaljinku i podiglo publiku na noge. Posebno oduševljenje je nastalo kada su im se na sceni pridružile nastavnice i  zaigrale sa njima. Kažu, nisu uvežbane, ali to što znaju, naučile su od svojih učenica.

Na početku programa, direktor OŠ „Branko Radičević“ Ivan Zaporožac čestitao je  Dan škole đacima, kolegama i roditeljima koji su od svih opcija upravo ovu školu ocenili kao najbolji izbor za svoje dete.

„Ova škola je mesto u kome se odrasta i živi zdravo. Ljubav, sreća, zadovoljstvo i rad, sede u istoj klupi kod nas. Reči su ovde dozvoljene, poželjne, bez osuda. Ova škola okuplja, jer ne pravi razlike među ljudima. Ona uči, prašta, daje šansu i motiv. Bez stida ide u pokušaj. Bez straha korača u novo. Bez sujete nosi zlatnu medalju” rekao je Zaporožac.

OŠ “Branko Radičević” osnovana je 1920. godine. Pod ovim imenom radi od 1956. godine. Trenutno je pohađa oko 600 djaka.

Izvor: Raio Kosovska Mitrovica

Dan škole Brnko Radičević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva