:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2020   15:53

0

96

Dačić: Beograd spreman za nastavak dijaloga

Beograd je spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom kako bi se došlo do trajnog i kompromisnog rešenja kosovskog pitanja, poručio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uz napomenu da prištinske vlasti treba da se izjasne da li poštuju Briselski sporazum i sve što je do sada dogovoreno.

''''Da se izjasne da li poštuju ili ne Briselski sporazum ili počinjemo pregovore ispočetka što je za nas apsolutno neprihvatljivo jer je EU bila garant potpisivanja tog sporazuma'''', rekao je Dačić u Rimu posle sastanka sa ministrom za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Italije Luiđijem Di Majom.

Na pitanje novinara da li je Srbija zatražila od Italije dodatni doprinos obnovi dijaloga i šta bi moglo da pomogne Srbiji u pregovorima sa Prištinom, Dačić je kazao da su se, pošto je nova vlada u Prištini ukinula recipročne mere i takse stekli uslovi za nastavak dijaloga.

Kako je rekao, o tome će predsednik Aleksandar Vučić razgovarati sa evropskim zvaničnicima, pre svega Žozepom Borelom i Miroslavom Lajčakom, posle izbora u Srbiji.

''''Mi smo spremni i želimo da dođe do trajnog rešenja i kompromisa, ali u ovom trenutku je rano o svemu tome govoriti jer dijaloga dugo nije bilo, a bio je blokiran pre svega jednostranim odlukama Prištine'''', rekao je Dačić.

Istakao je zahvalnost Srbije svima koji mogu da pomognu u dijalogu i traženju kompromisa o kosovskom pitanju.

Izvor: Танјуг

KiMDačićdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva