:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 16, 2022   23:48

0

127

Dačić: Bolje pravosuđe i ubrzavanje evrointegracija

Veoma sam zadovoljan izlaznošću građana na referendumu, demokratskom atmosferom u kojoj je protekao i odgovornošću koju su građani pokazali, izjavio je večeras predsednik SPS i Skupštine Srbije Ivica Dačić.

"S obzirom na to da tema nije bila od visokog interesa i da je smatrano da je nametnuta od EU, na šta je deo javnosti alergičan pa i naše članstvo, mogu da kažem da sam zadovoljan izlaznošću", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a.

On je istakao da je vlast koju čine SNS i SPS prva vlast koja je samu sebe razvlastila u domenu izbora sudija i tužilaca.

Dačić je rekao da će uspeh referenduma značiti bolje pravosuđe, brže reforme i napredak Srbije na putu evrointegracija.

"To će svakako biti značajan iskorak u reformi sistema vladavine prava, značajan iskorak u pravcu depolitizacije pravosuđa i svakako da će imati razne pozitivne efekte uključujući nastavak naših evrointegracija, a samim tim i boljeg života za sve građane", ocenio je Dačić.

Istakao je da je na referendumu bilo 16.000 članova i zamenika predsednika stalnih sastava biračkih odbora iz redova osam opozicionih grupacija, uključujući SDP Borisa Tadića, DSS, SRS, Dveri, POKS, Zavetnike, Zdravu Srbiju i ÐB, u skladu sa dogovorom u međustranačkom dijalogu.

"Nakon što rezultati budu proglašeni, Skupština Srbije će usvojiti ustavne amandmane i Ustavni zakon za sprovođenje amandmana", rekao je Dačić.

On je naglasio da je u opštinama koje vode članovi koalicije SPS-JS između 60 i 70 procenata izašlih birača glasalo za promenu Ustava.

Izvor: T a n j u g

Ivica Dačićreferendum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva