:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 09, 2019   8:57

0

227

Dačić čestitao Dendijasu, predlaže strateško partnerstvo

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je novom ministru inostranih poslova Grčke Nikolaosu Dendijasu izbor na tu funkciju i predložio potpisivanje Sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i Grčke.

Uz želje za uspešan rad na odgovornoj funkciji Dačić je naveo da je bilateralna saradnja dve prijateljske zemlje uvek bila intenzivna u većoj ili manjoj meri, a da se u poslednje tri godine ta saradnja ponovo našla u svojoj uzlaznoj fazi.

"Razmenjene su brojne bilateralne posete, uspostavljeni novi multilateralni formati (kvadrilaterala sa Rumunijom i Bugarskom), učvršćena naša saradnja u regionalnom i evropskom kontekstu i uspostavljen je stalni format saradnje dve vlade u obliku Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke", naveo je Dačić, saopštilo je sinoć Ministarstvo spoljnih poslova.

On je istakao da su pred dve zemlje novi izazovi kako bi se do sada učinjeni napori na razvijanju bilateralne saradnje proširili i rezultirali većom bliskošću srpskog i grčkog naroda, kao i razvojem ekonomske saradnje.

"Smatram da bi najbolji način bio potpisivanje Sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Grčke, već tokom narednog zasedanja Visokog saveta za saradnju. Sa druge strane, mislim da postoji još prostora za uspostavljanje novih vidova multilateralnih foruma, na prvom mestu u trilateralnom formatu Srbija, Grčka i Kipar", naveo je Dačić u čestitki.

Dačić je predložio i da se što pre organizuje njihov susret na kojem bi razmenili informacije o onome što je do sada učinjeno i dogovorili dalji nastavak saradnje. 

"Unapred se radujem našoj saradnji i novoj prilici da približimo naše dve bratske zemlje", navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Izvor: T a n j u g

DačićDendijasSrbijaGrčkabilateralni odnosisaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva