:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2020   10:42

0

244

Dačić dobio pismo od Vang Jia: Kina i Srbija su čelični prijatelji koji su uvek jedni uz druge

Spremni smo da srpskoj strani pružimo pomoć i čvrsto stojimo uz vašu stranu, i da zajedno prebrodimo tu situaciju i prevaziđemo trenutne teškoće, kako bismo se zajedno izborili sa izazovom javnog zdravlja na globalnom nivou, poručio je državni savetnik Državnog saveta i ministar inostranih poslova Narodne Republike Kine Vang Ji u pismu koje je primio prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. 

Pismo prenosimo u celosti: 

„Ekselencijo, potpredsedniče Vlade i ministre spoljnih poslova,

Molim Vas da moje saosećanje prenesete obolelima zaraženim virusom Covid 19 u Vašoj zemlji, i njima želim brz oporavak. Nedavno ste odlučno predvodili delegaciju u poseti Kini dok je Kina bila u kritičnoj situaciji epidemije. Svojim delovanjem ste Kini izrazili podršku, na tome se iskreno zahvaljujem. Verujem da će epidemija biti pod dobrom kontrolom uz aktivno reagovanje Vlade. 

U prethodnom periodu ta epidemija je pogodila više zemalja i mesta. Zabrinjavajuća je situacija. Virus je zajednički neprijatelj celog čovečanstva. Međunarodna zajednica treba da se zajedničkim naporom izbori sa virusom. Kina i Srbija su čelični prijatelji koji su uvek jedni uz druge u teškim trenucima i uzajamno se pomažu. Spremni smo da srpskoj strani pružimo pomoć i čvrsto stojimo uz vašu stranu, i da zajedno prebrodimo tu situaciju i prevaziđemo trenutne teškoće, kako bismo se zajedno izborili sa izazovom javnog zdravlja u globalnom nivou. 

Siguran sam da ćemo zajedničkim naporima svih strana pobediti epidemiju. Spreman sam da zajedno sa Vama unapredim sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije.

Želim Vam sve najbolje”, navodi se u pismu šefa diplomatije Narodne Republike Kine.

Izvor: TV Most, Saopštenje

KinaSrbijaIvica Dačićpodrška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva