:

:

TV Most

clock

Avgust 15, 2019   15:41

0

199

Dačić: Dokle ćemo o tome da Srbija narušava nečiji identitet

Potpredsednik srpske vlade i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, zapitao je danas koja je svrha krivične prijave koju je Ministarstvo kulture Crne Gore najavio protiv organizatora multimedijalnog koncerta održanog u pondeljak u okviru programa "Trg od ćirilice" u Herceg Novom.

Dačić je ponovio da Srbija želi bratske i prijateljske odnose sa tom državom, ali je istovremeno zapitao čemu sve to služi i da li će se ikada biti pozitivnih stvari u tim odnosima ili će se stalno pričati o tome da Srbija narušava nečiji identitet.

Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo je prijavu zbog, kako su naveli, kršenja niza zakonskih odredbi, isticanja simbola drugih država, skrnavljenja državne himne i nezaobilaznih političkih i nacionalističkih poruka.

Dačić jem na konferenciji za medije nakon sastanka sa japanskim ministrom spoljnih poslova Tarom Konom, istakao da je Srbiji Crna Gora najbliža država i da bez obzira da li se neko izjašnjava kao Srbin ili Crnogorac, zvanični Beograd želi bratske i prijateljske odnose i u onome što nas spaja i onome što nas razdvaja.

"Ne znam, možda i naš identitet ugrožava to što u mnogim našim delegacijama ima mnogo ljudi iz Crne Gore ili što na svim našim veseljima i svadbama se čuju crnogorske pesme", naveo je šef srpske diplomatije.

Dodaje da u Srbiji niko nikada nije podneo nijednu krivičnu prijavu zbog toga.

Dačić je ironično primetio da je možda pitanje o odnosima sa Crnom Gorom više pitanje za njegovog japanskog kolegu jer, navodi, nije mu poznato da li su izašli iz rata sa Japanom.

Izvor: Танјуг

DačićCrna GoraHerceg Novi"Trg od ćirilice"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva