:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 10, 2021   16:25

0

26

Dačić: Dvojno drzavljanstvo Srbije i Crne Gore nije opasnost

Predsednik Skupšine Sbije Ivica Dačić izjavio je danas da omogućavanje dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost, s obzirom na to, kako kaže, da Beograd prema Podgorici nema teritorijalne, ni političke pretenzije.

Povodom tenzija u Crnoj Gori Dačić je za TV Pink rekao da kad god su ovakve teme bile aktuelne, Crna Gora se delila na one koji su za dobre odnose sa Srbijom i "one druge".

Dodaje da je siguran da ogroman broj građana Crne Gore želi dobre odnose sa našom zemljom, posebno imajući u vidu da Srbija nema teritorijalne ili političke pretenzije, niti su ikada postojali zahtevi koji su se ticali unutrašnjih odnosa u Crnoj Gori.

"Ipak, postoje neke teme koje su vlasti u Crnoj Gori uvek koristile kao dobre teme za navodnu odbranu Crne Gore od Srbije, kao što je Zakon o državljanstvu", kaže Dačić.

On podseća da je pre 13 godina vodio razgovore o tom pitanju, i da Srbija svima daje pravo na dvojno državljanstvo, bez potrebe za otpustom iz matičnog državljanstva.

"Međutim, to Crna Gora nikad nije dozvoljavala... u njoj su ljudima oduzimali državljanstvo ako se dokaže da imaju i srpsko. Oni su računali da ti ljudi neće glasati za njih", kazao je Dačić.

On je podsetio i da je bio optužen za „prebrojavanje krvnih zrnaca" kada je pre godinu-dve dana, kao šef diplomatije Srbije, govorio da treba primeniti neke mere reciprociteta prema državljanima Crne Gore.

Dačić je ocenio i da je suština koja trenutnim previranjima treba da se izbegne problem "opstanka" vlasti u Podgorici.

"Naš cilj je da uspostavljamo što bolje odnose i pomognemo jedni drugima", poručio je Dačić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićSrbijaCrna Goradržavljanstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?