:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2019   19:31

0

141

Dačić: Glasovi država Centralne i Južne Amerike važni u Interpolu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je njegova poseta zemljama Južne i Centralne Amerike bila izuzetno uspešna. Njihovi glasovi su nam potrebni jer je Kosovo ponovo podnelo zahtev za prijem u Interpol, kaže Dačić.

Ivica Dačić je tokom posete tim zemljama učestvovao na dva multilateralna skupa - na Konferenciji Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug u Argentini i Konferenciji Asocijacije karipskih zemalja u Nikaragvi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Iskoristio sam priliku da razgovaram o našim državnim interesima, problemima i tome kako da obezbedimo što veću podršku", kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je, kako se navodi, razgovarao sa 21 ministrom spoljnih poslova, sa više predsednika, premijera i potpisao više međudržavnih sporazuma.

"Posetio sam Argentinu, Urugvaj, Paragvaj, Gvatemalu i Nikaragvu. Kako bi mi, političari, rekli to su sigurni glasovi. To su naši prijatelji, sa kojima moramo da razvijamo dalje odnose, a svi će oni doći i u uzvratne posete Srbiji", istakao je Dačić.

Dačić je rekao da je veoma zadovoljan rezultatima posete.

"To je veoma značajno jer je, kao što znate, Kosovo ponovo podnelo zahtev za prijem u Interpol. O tome će se krajem godine razgovarati na Konferenciji Interpola u Čileu i zato su nam svi ti glasovi potrebni", naglasio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da je razgovarao razgovarao i sa mnogim zemljama koje su priznale Kosovo, o tome da preispitaju svoje odluke, ali, kako je rekao, o "tome kad se to sve i desi".

Izvor: Танјуг

Dačićinterpol
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva