:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 22, 2020   18:15

0

128

Dačić i ambasador Irana izrazili nadu za poboljšanjem situacije i nastavkom unapređenja saradnje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Islamske Republike Iran u Republici Srbiji Rašida Hasana Pura Baeija. 

U razgovoru je obostrano izneto zadovoljstvo napretkom u razvoju bilateralne saradnje i želja da se nastave aktivnosti na jačanju i produbljivanju odnosa između Srbije i Irana, posebno u oblastima ekonomije, kulture i obrazovanja.

Ministar je tokom susreta informisao o merama koje je Srbija preduzela u borbi sa korona virusom, kao i o merama relaksacije. Izrazio je saučešće zbog velikog broja žrtava od korona virusa u Iranu, kao i nadu da će se uskoro situacija normalizovati, što će omogućiti i nastavak aktivnosti na unapređenju ekonomske i svih drugih oblika međusobne saradnje.

Dačić je istakao da Republika Srbija izražava veliku zahvalnost za principijelnu podršku Irana očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Ambasador Irana je izrazio nadu da će započete inicijative doprineti unapređenju sveukupnih odnosa između dve prijateljske države i otvoriti nova polja saradnje.

Izvor: Saopštenje

DačićSrbijaIran
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva