:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 27, 2020   14:55

0

193

Dačić i Bocan-Harčenko o saradnji dve zemlje, sednici Saveta bezbednosti UN

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, a pored saradnje u borbi sa korona virusom razgovarali su i o video sednici Saveta bezbednosti UN o radu UNMIK-a, saopštilo je ministarstvo.

Dačić je zahvalio Bocan-Harčenku na nesebičnoj pomoći ruske strane kroz donaciju medicinskih sredstava i opreme, a posebno je istakao prošlonedeljnu pomoć koju je uputio "Ruski fond mira", te istakao značaj dolaska ruskog ekspertskog tima u Srbiju.

Ambasador je preneo izraze zahvalnosti ministra Sergeja Lavrova za pomoć koju je Srbije pružila u vraćanju ruskih državljana humanitarnim letovima koje je organizovala Vlada Srbije za repatrijaciju svojih državljana.

Razgovarali su i o merama preduzetim u borbi sa pandemijom korona virusa, kao i o planovima za popuštanje uvedenih restrikcija i pripremama za nastavak saradnje nakon izlaska iz krize, navodi se u saopštenju.

Bilo je reči i o realizaciji ranije planiranih poseta zvaničnika dve zemlje kada se za to steknu uslovi, kako bi se očuvala dinamika kontakata na visokom i najvišem nivou.

Razmenjena su mišljenja o prošlonedeljnoj video sednici Saveta bezbednosti o radu UNMIK, a ministar Dačić je još jednom zahvalio na principijelnoj podršci Ruske Federacije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije koja je i tom prilikom jasno preneta, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da su uzajamna pomoć i solidarnost koje su dve bratske i prijateljske zemlje pokazale i u ovim teškim vremenima, snažan dokaz izuzetnih odnosa i saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije, koje je ova kriza samo ojačala.

Izvor: Танјуг

DačićBocan HarčenkoSB UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva