:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 27, 2020   14:55

0

133

Dačić i Bocan-Harčenko o saradnji dve zemlje, sednici Saveta bezbednosti UN

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, a pored saradnje u borbi sa korona virusom razgovarali su i o video sednici Saveta bezbednosti UN o radu UNMIK-a, saopštilo je ministarstvo.

Dačić je zahvalio Bocan-Harčenku na nesebičnoj pomoći ruske strane kroz donaciju medicinskih sredstava i opreme, a posebno je istakao prošlonedeljnu pomoć koju je uputio "Ruski fond mira", te istakao značaj dolaska ruskog ekspertskog tima u Srbiju.

Ambasador je preneo izraze zahvalnosti ministra Sergeja Lavrova za pomoć koju je Srbije pružila u vraćanju ruskih državljana humanitarnim letovima koje je organizovala Vlada Srbije za repatrijaciju svojih državljana.

Razgovarali su i o merama preduzetim u borbi sa pandemijom korona virusa, kao i o planovima za popuštanje uvedenih restrikcija i pripremama za nastavak saradnje nakon izlaska iz krize, navodi se u saopštenju.

Bilo je reči i o realizaciji ranije planiranih poseta zvaničnika dve zemlje kada se za to steknu uslovi, kako bi se očuvala dinamika kontakata na visokom i najvišem nivou.

Razmenjena su mišljenja o prošlonedeljnoj video sednici Saveta bezbednosti o radu UNMIK, a ministar Dačić je još jednom zahvalio na principijelnoj podršci Ruske Federacije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije koja je i tom prilikom jasno preneta, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da su uzajamna pomoć i solidarnost koje su dve bratske i prijateljske zemlje pokazale i u ovim teškim vremenima, snažan dokaz izuzetnih odnosa i saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije, koje je ova kriza samo ojačala.

Izvor: Танјуг

DačićBocan HarčenkoSB UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?