:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 25, 2021   15:39

0

18

Dačić i Marković potpisali sporazum o nastavku saradnje

Predsednici SPS i Jedinstvene Srbije, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, potpisali su danas koalicioni sporazum o nastavku saradnje i zajedničkom nastupu dve partije na budućim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.

Prema sporazumu, SPS i JS su saglasne da koalicija ima zajedničkog kandidata ili da pruži podršku zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije na predsedničkim izborima o čemu će, kako se ističe, odluku doneti organi dve stranke.

Dačić je, posle potpisivanja sporazuma u prostorijama JS, rekao da je sporazum odgovor na medijske spekulacije o navosnom razdoru u koaliciji SPS-JS i jasna poruka građanima i članstvu da su stranke zadivoljne dosadašnjom saradnjom i rezultatima i da su spremne da nastave zajedničko delovanje.

Lider socijalista je kazao da ne zna od koga potiču spekulacije da se dve stranke spore oko raspodele mandata i naglasio da o nikada nije bila tema razgovora.

"Sigurno se mnogim opcijama ne sviđa što.l smo u zajedničkoj koaliciji o voleli bi da se rasturimo, da se oslabi blok koji je još uvek jak", rekao je Dačić.

Kako kaže, centralna tema za koaliciju SPS - JS je izlazak na izbore odnosno koja je najbolja formula za našu koaliciju. Sada razgovaramo sa SNS o tome šta je bolje, šta bi donelo najveći broj glasova , da li jedna zajednička lista ili odvojene liste na parlamentarnim izborima", rekao je Dačić.

Podsetio je SPS dva puta imao razgovore sa SNS oko uucešća na izborima i da je dogivoreno da se konsultacije nastave kada bude izvesnija slika kako će nastupiti opozicija na predstijećim izborima.

"Nismo oko toga zauzeli još definitivan stav, ali nesporna je želja i odluka da idemo zajedno na izbore.

Kako bude na parlamentarnim ,biće i na gradskim izborima", ponovio je Dačić.

Istakao je da je koalicija SPS-JS jedna od najgdugovečnijih političkih koalicija i da su dve stranke započele saradnju pre 13 godina, na izborima 2008. godine.

Kako kaže, uvek su se vodili zajedničkim ciljevima izgradnje moderne i jake Srbije rukovodeći se interesima države, a ne uskopartijskim interesima.

"Zalažemo za zaštitu nacionalnih i državnih interesa, a drugi temelj naše saradnje je politika socijalne pravde i ravnomernog razvoja cele Srbije i politike koja će voditi računa o interesima običnog čoveka", kazao je Dačić.

Marković je rekao da SPS i JS ne može niko da posvađa, a da iza priča o razdoru stoji opozicija.

"Smetamo im jer dugo trajemo", zaključio je Marković.

Izvor: Танјуг

DačićMarkovićSPSJedinstvena Srbijasporazum o saradnji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva