:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2021   17:31

0

118

Dačić i Osmani: Ojačano prijateljstvo Srbije i Severne Makedonije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani konstatovali su u današnjem susretu da je prijateljstvo dve zemlje dodatno ojačano tokom pandemije.

Dačić je ocenio da su bilateralni odnosi između Srbije i Severne Makedonije dobri, o čemu, ističe, svedoči i intenzivni politički dijalog i razmena poseta na visokom i najvišem nivou, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Predsednik srpskog parlamenta je izrazio spremnost da na novoj funkciji nastavi rad na unapređenju bilateralne saradnje i jačanju veza između dve države.

Istakao je da je prijateljstvo između dve zemlje i dva naroda dodatno ojačano u ovim teškim vremenima i da u prilog tome govori i donacija vakacina koje je Srbija, u znak solidarnosti, ustupila Severnoj Makedoniji.

Ministar Osmani se saglasio da se odnosi dve zemlje razvijaju u dobrom pravcu i istakao da je prioritet Vlade Severne Makedonije saradnja sa zemljama regiona, te da je u skladu sa tim njegova prva poseta kao ministra inostranih poslova upravo poseta Srbiji.

Istakao je važnost kontiuniranog političkog dijaloga jer je to, navodi, najbolji način rešavanja svih pitanja.

Zahvalio je na donaciji vakcina koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana uručio premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu.

Sagovornici su se složili da treba nastaviti dobru praksu saradnje koja već postoji kroz mehanizam zajedničkih sednica vlada dve zmelje i rad Mešovite komisije.

Razgovarano je o mogućnostima jačanja parlamentarne saradnje i dogovoreno je da se intenziviraju kontatki i posete između paralamentarnih grupa prijateljstva i parlamentarnih odbora, ali i da se uskoro organizuju i posete na nivou predsednika parlamenata.

Izvor: Танјуг

DačićBujar SomaniSeverna MakedonijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva