:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2022   13:11

0

21

Dačić i Papandreu razgovarali na Kritu

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić susreo se danas sa bivšim premijerom Grčke Jorgosom Papandreuom na marginama sednice Komiteta za politička pitanja i demokratiju PŠE na Kritu.

Jorgos Papandreu ujedno je izvestilac ovog Komiteta i u okviru sednice predstavio je Nacrt izveštaja posvećen evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Dačić je izrazio je zadovoljstvo što PŠE, kroz rad Komiteta za politička pitanja i demokratiju, razmatra pitanje evropske perspektive Zapadnog Balkana i nastoji da pronađe mehanizme i načine za podršku jasnoj perspektivi regiona i identifikuje oblasti u kojima Savet Evrope može da pomogne regionu na njegovom evropskom putu. Predsednik Narodne skupštine istakao je još jednom da je članstvo u Evropskoj uniji glavni spoljnopolitički prioritet Republike Srbije i da će, nakon održanih izbora i formiranja nove vlade, Srbija još snažnije kroz unutrašnje reformske procese biti posvećena evropskom putu.

Jorgos Papandreu rekao je da je prošlo 19 godina od Samita u Solunu kada su otvorena vrata za Zapadni Balkan, te da napredak postignut u evropskoj integraciji ovog regiona nije dovoljan i ne odgovara stepenu želje većine država članica EU.

Papandreu je izrazio nadu da će njegov izveštaj dati doprinos ubrzavanju ovog procesa i da će entuzijazam država članica EU za prijem novih članova porasti, kao i nadu da će trenutna kriza na istoku podstaći potrebu za konsolidacijom prijateljskih snaga na evropskom kontinentu, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva