:

:

TV Most

Foto: EWB

clock

Jun 04, 2020   8:11

0

144

Dačić i šef diplomatije Katara: Unaprediti ekonomsku saradnju

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef diplomatije Katara saglasili su se da će dve države, nakon stabilizacije zdravstvene situacije, održati kontinuitet političkog dijaloga i ekonomsku saradnju.

Dačić je, informisao šeika Mohameda bin Abdulrahmana bin Džasim Al-Tanija o situaciji u Srbiji, objasnivši da je popravljanje epidemiološke situacije dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica.

Izrazio je nadu da će se zdravstvena situacija uskoro poboljšati i u Kataru.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog razvijenih političkih odnosa, a ministri su se složili da je i u narednom periodu potrebno nastaviti kontinuitet političkog dijaloga na visokom nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije, kada je Država Katar uputila medicinsku pomoć Republici Srbiji.

Ministar Dačić je još jednom zahvalio Kataru na pomoći koja je upućena Srbiji u borbi protiv širenja pandemije Kovid-19, posebno imajući u vidu da je ona stigla u vreme kada se i sam Katar suočavao sa izazovima uzrokovanim korona virusom.

Dobra saradnja ostvarena je i u organizovanju repatrijacije naših državljana iz Katara.

Sagovornici su se saglasili da se nakon stabilizacije zdravstvene situacije nastave aktivnosti u pravcu daljeg unapređenja ekonomske saradnje.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije je uputio poziv svom katarskom kolegi da poseti Srbiju kada se za to steknu uslovi.

Izvor: Танјуг

DačićKatar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva