:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 04, 2021   17:39

0

121

Dačić i Šmit o trenutnoj političkoj situaciji u regionu

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić rekao je danas tokom susreta s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu, Kristijanom Šmitom da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa BiH, kao važnim susedom i spoljno-političkim partnerom sa kojim imamo veoma razvijenu saradnju u svim domenima.

Dačić je dodao i da Srbija poštuje integritet i celovitost BiH‚, te napomenuo da je od velikog značaja balansiran pristup i puno razumevanje svih aspekata odnosa naroda.

Takođe je izrazio uverenje da Srbija i BiH u budućnosti mogu neuporedivo brže da razvijaju svoje ekonomske veze i odnose.

Dačić i Šmit su razmenili mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u regionu sa naglaskom na napretku Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana prema Evropskoj uniji.

Šmit je naveo da je funkcionalnost države Bosne i Hercegovine neophodan faktor kako bi se dosegao nivo na kojem joj više neće trebati međunarodna pomoć, što je ključno i za napredak ka EU.Istovremeno, Šmit je izrazio podršku inicijativama usmerenim ka regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu, što predstavlja korak napred na putu ka EU, gde, po njegovom mišljenju, region i pripada.

Izvor: Танјуг

DačićŠmitBiHregion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva