:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2021   18:02

0

125

Dačić i Šojgu: Uzajamna podrška ključ za odbranu interesa

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu danas su u Moskvi naglasili da su snažna saradnja Srbije i Rusije i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa.

Dačić i Šojgu su, uz saglasnost da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, razmotrili mogućnosti za dalji nastavak saradnje u okviru strateškog partnerstva Srbije i Rusije.

"Razgovarano je aktuelnoj situaciji i izazovima na regionalnom i globalnom planu, a sagovornici su se složili da su snažna saradnja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa", saopštio je srpski parlamenta.

Na sastanku je zaključeno da je i tokom pandemije zadržan visok nivo saradnje, a predsednik parlamenta Dačić još jednom je zahvalio na pomoći koju je Rusija pružila Srbiji u borbi protiv epidemije, uključijući isporuku vakcina Sputnjik Ve i njihovu proizvodnju u Srbiji.

Sergej Šojgu ponovio je podršku Moskve u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Predsednik Narodne skupštine zahvalio je i na toj podršci vezanoj za pitanje Kosova i Metohije.

Šojugu: Nastavljamo da razvijamo vojnu saradnju sa Srbijom

Rusko ministarstvo odbrane namerava da i dalje razvija rusko-srpsku saradnju u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi, izjavio je danas resorni ministar Sergej Šogu u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem u Moskvi.

Šojgu je ukazao na to da se vojna i vojno-tehnička saradnja dve zemlje aktivno razvija, prenosi Tass.

"Srpski oficiri studiraju i treniraju na našim fakultetima i nudimo proširenje te prakse", rekao je Šojgu.

On je izrazio uverenje da će zajedničke vojne vežbe, koje će se ubuduće odvijati i na ruskoj i na srpskoj teritoriji biti uspešne kao i vežba "Zajednički odgovor 2021" koja je od 20. do 25. maja održana u Srbiji.

Izvor: T a n j u g

ŠojguIvica DačićRusijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva