:

:

TV Most

Foto: mfa.gov.rs

clock

Jun 20, 2020   11:12

0

273

Dačić i Soreide o unapređenju ekonomske saradnje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministarkom inostranih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide o unapređenju ekonomske saradnje, kovidu 19...

Ministarka Soreide je prenela da je Kraljevina Norveška zainteresovana za dalje unapređenje ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu da je prisutan prostor i za uvećanje bilateralne trgovinske razmene.

Naznačila je da je Kraljevina Norveška zainteresovana da izdvoji dodatna finansijska sredstva za podsticaj poslovanja malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji, kao vid pomoći u savladavanju ekonomskih posledica pandemije kovid 19.

Sagovornici su razmenili iskustva dve države u borbi protiv pandemije kovid 19, a ministar Dačić se posebno zahvalio na pomoći koju je Kraljevina Norveška uputila Republici Srbiji, što je bila značajna podrška u borbi protiv aktuelne pandemije.

Istakao je da Republika Srbija i njeni građani izuzetno uvažavaju pomoć i podršku koju Kraljevina Norveška kontinuirano pruža našoj zemlji.

Kako se navodi u Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić je čestitao Norveškoj na izboru za nestalnu članicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u periodu od 2021. do 2022. godine i poželeo uspešan mandat.

Izrazio je nadu da će saradnja Srbije i Norveške u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama biti, kao i do sada, dobra.

Norveška ministarka inostranih poslova pozvala je ministra Dačića da po okončanju izbornog procesa poseti Kraljevinu Norvešku.

Izvor: RTS

Ivica DačićNorveškaSrbijaIna Eriksen Soreide
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva