Dačić i Stefanović o aktivnostima na sprečavanju prijema tzv. Kosova u Interpol

:

:

TV Most

Foto: RTV

clock

Avgust 27, 2019   15:27

0

77

Dačić i Stefanović o aktivnostima na sprečavanju prijema tzv. Kosova u Interpol

Potpredsednici Vlade Republike Srbije dr Nebojša Stefanović i Ivica Dačić razgovarali su danas o daljim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva spoljnih poslova na sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Ministri Stefanović i Dačić sagledali su do sada preduzete korake od strane MUP-a, MSP-a, ali i drugih državnih organa, u suprotstavljanju Republike Srbije nastojanjima takozvanog Kosova da postane deo međunarodne policijske organizacije.

Takođe, tokom sastanka dogovorene su i konkretne aktivnosti koje će biti preduzete do Generalne skupštine Interpola, koja će se održati u oktobru u Čileu, kako bi se sprečila politizacija ove organizacije.

Pre svega, kako je dogovoreno, potrebno je upoznati sve da bi eventualni prijem bio u suprotnosti sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244, ali i "Korelovom rezolucijom" koja je usvojena na Generalnoj skupštini Interpola u Pekingu, koja jasno definiše da samo države članice ili posmatrači pri Ujedinjenim nacijama mogu biti deo ove policijske organizacije, što takozvano Kosovo svakako nije.

Takođe, ministri Stefanović i Dačić saglasili su se da je neophodno sve upoznati i na opasnosti od zloupotreba baza Interpola i mogućnosti da poverljivi podaci dospeju u ruke kriminalaca i terorista, što bi ugrozilo rad svih policija sveta.

Izvor: RTV

DačićStefanovićKiMInterpol
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva