:

:

TV Most

clock

Septembar 02, 2020   14:33

0

154

Dačić: Imamo jedan dobronameran savet za Mila Đukanovića

Milu Đukanoviću dobronamerno savetujemo da shvati da je prošlo vreme kad je moglo samo da se udari na Srbe i Srbiju kako bi se dobila podrška međunarodne zajednice i ostvarila pobeda, izjavio je za Sputnjik ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 

Dačić je reagovao na Đukanovićeve izjave, nakon izbornog poraza vladajuće koalicije, u kojima je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića za, kako je kazao, jaku medijsko-političku agresiju Beograda, jer je srpski predsednik pružao „jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu“ u Crnoj Gori.

„Milo Đukanović nije video ni čuo Edija Ramu, koji ga je podržao na izborima, a video je i čuo predsednika Aleksandra Vučića i zvaničnike Srbije koji se ni na jedan način nisu umešali u izbore u Crnoj Gori“, rekao je Dačić, dodajući da „takvo odsustvo realnosti ukazuje da rezultati izbora u Crnoj Gori nisu nikakvo iznenađenje“.


Šef srpske diplomatije je naglasio da Srbija poštuje i priznaje rezultate izbora u Crnoj Gori.

„Očekujemo razvoj sveukupne saradnje naše dve zemlje. Srbija je danas centar regionalne stabilnosti i suluda kampanja protiv nje, kako vidimo, vodi u politički poraz“, zaključio je Dačić.

Izvor: Sputnjik

Ivica DačićMilo ĐukanovićCrna Goraizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva