:

:

TV Most

clock

Februar 10, 2019   10:14

0

246

Dačić: Ispred mene piše Srbija, a ispred nje Vljora Čitaku

Predstavnici privremenih institucija u Prištini doživeli su debakl na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

To tvrdi srpski ministar spoljnih poslova. Naime, članice Saveta bezbednosti jednoglasno su osudile uvođenje taksi na robu iz Srbije, a većina i formiranje vojske Kosova.

Šta, međutim, Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji imaju od tog debakla, zbog čega je Savet bezbednosti doneo odluku da smanji broj sednica o Kosovu, zašto Priština ne sluša ni Ameriku i još ne ukida takse, i da li je ovo prelomna godina za donošenje rešenja o statusu naše južne pokrajine, bila su neka od pitanja za Ivicu Dačića, ministra spoljnih poslova, koji je bio gost Jutanjeg programa Prve televizije.

"Ne zavisi od nas koliko ćemo imati sednica, to određuje generalni sekretar. Za nas je bitno da se ta tema zadrži. Ove godine će biti tri sednice, a od sledeće dve. Posle naših govora na sednici SB UN, počele su da izlažu zemlje članice što je bio šok za Prištinu. Sve članice, čak i Amerikanci, ne samo Rusija i Kina, rekli da moraju da ukinu takse“, izjavio je Ivica Dačić.

Komentarisao je i nastup kosovske ambasadorke u SAD Vljora Čitaku, koja je iznela na sednici Saveta bezbednosti UN niz optužbi protiv Srbije .

"Ispred mene piše Srbija, a ispred nje Vljora Čitaku“, rekao je Dačić.

Izvor: Prva,B92

savet bezbednostidačićkim
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva