:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 04, 2020   14:18

0

209

Dačić: Izbori da budu što pre, SPS je uvek spreman

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da je ta stranka uvak spremna za izbore i da se zalaže da izbori budu “što pre”, odnosno da ne bude nikakvog odlaganja, jer se zna koji su ustavni rokovi za redovne izbore.

“Mi smo uvek spremni. Bili smo spremni i kada je započela kampanja, predali smo listu. Onda je zaustavljena izborna kampanja i tamo gde je zaustavljena, ona će se ponovo pokrenuti”, rekao je Dačić novinarima na pitanje o izborima.

On je naveo da se zalaže da izbori budu što pre i da je protiv bilo kakvog odlaganja, jer, kako kaže, nema mesta za kalkulacije kada kome odgovara da budu izbori, zato što se u ozbiljnom političkom sistemu tačno zna kad se oni raspisuju.

“Ne može sada pet ljudi da se okupi i da kaže izbori će biti u septembru. Postoje Ustav i zakoni”, istakao je Dačić.

Kako je rekao, da bi izbori bili u septembru, morali bi da se donesu potpuno novi zakoni, Leks specijalis o održavanju izbora naknadno, jer se zna koji su ustavni rokovi za redovne izbore.

Dačić je podsetio da će danas biti održan sastanak stranaka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

“Tu i nema o čemu da se diskutuje. Izbori su raspisani”, prokomentarisao je Dačić.

Ponovio je da bi voleo kad bi svi učestvovali na tim izborima.

“Da ih pobedimo sve. Lako je da neko priča o svojoj političkoj jačini, a ne želi da učestvuje na izborma. Čuo sam neke najave da bi možda želeli, ali u septembru. Ja bih voleo da se sad pojave na izborima, da ih pobedimo sve, i da prekinemo tu priču”, rekao je Dačić.

Izvor: Танјуг

DačićSPSizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva