:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 25, 2020   19:45

0

40

Dačić: Izjava Stuble vrhunac licemerja Prištine

Izjave takozvane ministarke spoljnih poslova Kosova o tome da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću biti zabranjen ulazak na Kosovo dok se "ne izvini za genocid", vrhunac je bezobrazluka i licemerja Prištine, izjavio je večeras predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

 

"Ovde nije samo reč o kršenju sporazuma i dogovora iz Brisela, već i Vašingtonskog sporazuma po kome se Priština obavezala da će ući u mini Šengen, koji podrazumeva slobodno kretanje ljudi, robe i kapitala", rekao je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj T a n j u g u.

Očigledno je da se Priština, kako je dodao, sa odlaskom Donalda Trampa odriče i Vašingtonskog sporazuma, odnosno obaveza koje iz njega proističu.

"Srbija stoji iza svojih obaveza dogovorenih u Briselu i Vasingtonu, ali ako Priština to ne želi, onda će Srbija dobro razmisliti o našim preuzetim obavezama. Vašingtonski sporazum ili važi ili ne važi ni za jednu stranu. Ako se predsedniku Srbije zabranjuje ulazak na Kosovo, o kakvom to pomirenju govorimo?! Naročito u vreme kada ceo svet svedoči o zločinima OVK nad Srbima", naglasio je predsednik parlamenta.

Meljiza Haradinaj Stubla poručila je ranije danas na svom tviter nalogu predsedniku Vučiću da neće, kako je navela, dobiti dozvolu za posetu Kosovu "sve dok se ne izvini za genocid i dok njegovi počinioci ne budu izvedeni pred lice pravde".

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićMeljiza Haradinaj Stubla
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva