:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2020   18:37

0

123

Dačić: Izostanak reakcije na najave Albanije vrhunac licemerja

Šef srpske dilomatije Ivica Dačić ocenio je danas da izostanak reakcije Međunarodne zajednice na najave Tirane da će sa Prištinom doneti sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje na priznanju kosovske nezavisnosti, pokazuje vrhunac licemerja.

"To je vrhunac licemerja, i pokazatelj da njima zapravo smeta što je broj zemalja koje priznaju Kosovo spao na manje od polovine članica UN", rekao je Dačić T a n j u g u.

Ministar je upozorio na činjenicu da najava albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja da će na zajedničkoj sednici vlada Albanije i Kosova u Skadru potpisati sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje za priznanje Kosova, ostala bez ijednog komentara zvaničnika EU, SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i Italije, takozvane Kvinte.

Dačić je upitao hoće li imati trunku morala da od Beograda i dalje traže da prestane da radi ono što dozvoljavaju i pomažu Prištini i Tirani.

"Dok svakodnevno vrše pritisak da Srbija odustane od kampanje za povlačenje priznanja Kosova, ni reč ne kažu o zajedničkom lobiranje Kosova i Albanije za priznanje Kosova", naveo je Dačić.

Šef diplomatije je upitao da li to znači da oni podržavaju kampanju za priznanje Kosova, a protive se našoj kampanji za povlačenje priznanja?

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva