:

:

TV Most

Foto: N1

clock

April 18, 2020   10:59

0

113

Dačić: Kriza pokazala nefunkcionalnost međunarodnih organizacija

Kriza u svetu nastala zbog pandemije virusa korona pokazala je nefunkcionalnost međunarodnih i regionalnih organizacija, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je naveo da se Savet bezbednosti UN sastao samo jednom od početka pandemije, 9. aprila, i to bez uspeha, jer nisu mogli da sastave čak ni predsedničko saopštenje, a da se ne govori o Rezoluciji.

"Ako ne možete da sastavite saopštenje o borbi protiv kovida u ovakvim uslovima pandemije, kada je ovoliko ljudi zaraženo i umrlo, onda kakvu ulogu vi možete da očekujete od te organizacije u rešavanju tog pitanja. Isto tako je i sa drugim organizacijama", rekao je Dačić.

Kako kaže jedna od posledica pandemije biće preispitivanje uloge međunarodnih i regionalnih organizacija kao što su UN, njenih specijalizovanih organizacija kao što je SZO, ali i EU i drugih regionalnih organizacija.

Napominje da će pandemija ubrzati približavanje Kine poziciji svetskog ekonomskog lidera i da bi to moglo da vodi još otvorenijoj i direktnijoj konfrontaciji Kine sa SAD.

"Taj proces će povećavati pritisak na druge države da se pozicioniraju i odrede prema toj borbi SAD i Kine na ekonomskom nivou i šire", rekao je ministar za TV Pink.

Podseća da kriza može da se spreči samo vakcinacijom, a da vakcina još nije pronađena.

"Kriza će trajati dok se ne pojavi vakcina. Ideja će biti da se svi vakcinišu. Ko je bude pronašao zaradiće puno novca", naveo je on.

Kako kaže, Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Srbije prate kako se ponašaju države u regionu i celoj Evropi, kako popuštaju mere koje su uveli.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićkoronavirusSB UNmeđunarodne organizacije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?