:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 28, 2020   23:05

0

14

Dačić: Kurtijeva odluka o taksama prevara

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je večeras da je odluka kosovskog premijera o delimičnom ukidanju taksi na srpsku robu pokušaj prevare Albanaca koji stalno pokušavaju da nađu izgovore da ih ne ukinu takse.

U intervjuu za TV Pink 3, Dačić je rekao da je veoma važno da Priština prvo kaže da li ostaje pri preuzetim obavezama iz Briselskog sporazuma ili smatra da je sve što je potpisano ne važi.

On je istakao da je kristalno jasan stav da takse moraju da budu ukinute u potpunosti.

Dodao je da se ne bi usudio da komentariše dalji razvoj situacije i ocenio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom predstojeće posete SAD imati niz veoma teških razgovora

Dačić je ukazao da je stav Amerikanaca o taksama i do sada bio jasan, da moraju biti ukinute, ali je nedostajala odlučnost u njegovom iskazivanju koju je uneo specijalni izaslanik Ričard Grenel.

"Mi ne tražimo ustupke, pridržavaćemo se svega dogovorenog, ali je problem što Priština ništa ne preduzima, a Briselski sporazum je potpisan još 2013, a sada neće da kažu ni da li ostaju pri tome ili ne", rekao je Dačić.

On je dodao da SAD nisu promenile svoj stav, ali da se promenila administracija i sadašnja Donalda Trampa ima malo fleksibilniji stav o tome da se ide do kompromisa, za razliku od prethodne demokratske, za koju je pitanje Kosova bilo gotova stvar.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva