:

:

TV Most

Foto: mfa.gov.rs

clock

Februar 27, 2020   9:24

0

203

Dačić: Nadamo se da će Kina uskoro pobediti virus

Drugog dana posete Pekingu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa potpredsednikom NR Kine Vang Ćišanom i izrazio nadu da će Kina uskoro pobediti epidemiju koronavirusa.

Potpredsednik Vang i ministar Dačić su izrazili zadovoljstvo zbog izuzetno kvalitetnih odnosa na nivou sveobuhvatnog stratateškog partnerstva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Dačić je istakao da poseta Kini u vreme epidemije koronavirusa predstavlja pokazatelj solidarnosti Srbije i njenog naroda sa Kinom. On je izrazio nadu da će Kina u najskorijoj budućnosti pobediti u borbi protiv epidemije.

Potpredsenik Vang je naveo da je borba za obuzdavanje epidemije koronavirusa borba za bezbednost i zdravljue kineskog naroda, ali i globalne zajednice u celini, jer su napori Kine, koji počinju da daju rezultate, uštedeli dragoceno vreme za mnoge države.

Uz ocenu da poznavanje prošlosti doprinosi učvršćivanje međusobnog prijateljstva, sagovornici su razmenili mišljenja o pitanjima iz istorije Jugoslavije i Srbije.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je potpredsednika Vang Ćišana da poseti Srbiju.

Napori Kine u suzbijanju epidemije za divljenje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom Međunarodnog odeljenja CK KP Kine Sung Taom.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što je prvi ministar inostranih poslova i ujedno prvi predsednik Partije koji je posetio Kinu od izbijanja epidemije koronavirusa.

Istakao je da napori Kine na suzbijanju epidemije izazivaju divljenje u Srbiji i izrazio uverenje da će aktuelna situacija biti prevaziđena u najkraćem roku, a da će se Kina u potpunosti vratiti ostvarivanju svojih razvojnih ciljeva.

Ministar Sung je zahvalio je ministru Dačiću zbog dolaska u Kinu u veoma teškom trenutku.

Visoko je ocenjen napredak bilateralnih odnosa i međusobnog političkog poverenja, čemu će dodatni impuls pružiti predstojeća poseta predsednika Vučića radi učešća na Samitu Kina-CIEZ u aprilu, kao i poseta predsednika Sija Srbiji tokom ove godine.

Posebno je podvučen doprinos međupartijskih odnosa ukupnim bilateralnim odnosima, ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićVang ĆišankoronavirusKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva