:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 25, 2024   8:49

0

64

Dačić najoštrije osudio izjavu Grlić Radmana, uputiće Hrvatskoj protestnu notu

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije je osudilo izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić Radmana i uputiće Hrvatskoj protestnu notu.

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman je juče, gostujući na hrvatskoj N1, izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi", dodajući ''da je neudobno sedeti na dve stolice''.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je osudio izjavu hrvatskog ministra.

"U Hrvatskoj se sistematski godinama unazad gradi atmosfera mržnje prema Srbiji i srpskom narodu. Samo jedan od takvih primera je izjava hrvatskog ministra spoljnih poslova Grlić Radmana, kojom napada Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Dačić.

Istakao je da niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, da deli lekcije i brutalno se meša u unutrašnje stvari Srbije. 

Srbija je, kaže Dačić, zemlja koja vodi suverenu i nezavisnu spoljnu politiku, koja je u interesu isključivo naših građana i našeg naroda.

"Srbija i Vučić nisu ničiji trabanti. Hrvatski ministar nije naučio lekcije iz istorije, pa zaboravlja, ili bi želeo da se zaboravi, da je Hrvatska bila najverniji trabant Austrougarske i nacističke Nemačke, sa Nezavisnom Državom Hrvatskom, koja se borila čak i posle Hitlerovog samoubistva, sve do 15. maja, šest dana posle kapitulacije Nemačke. Bili su kao trabanti veći nacisti od nacista", rekao je Dačić.

Mi smo, ističe Dačić, sluge samo Srbije i naših građana.

Predsednik Vučić naveo je juče da se hrvatski ministar ne samo brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već "po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva