:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 04, 2020   17:33

0

248

Dačić: Nastavićemo da radimo na povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija nastaviti aktivnosti na povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Dačić je, kako piše Fonet, rekao da su predsednik Srbije  Aleksandar Vučić i on imali veoma intenzivnu nedelju koja je donela vrlo značajne rezultate za Srbiju, što pokazuje, jedinstvo državne politike, prenosi Danas.

Dačić je naglasio značaj posete predsednika Vučića Vašingtonu, kao najavu važnih i teških razgovora koji očekuju Srbiju u narednom periodu, sa Angelom Merkel ali i sa Vladimirom Putinom.

Ministar je posebno istakao da je predsednik Vučić tokom posete Sjedinjenim Državama ponovio čvrst stav da nema nastavka pregovora sa Prištinom dok se ne ukinu takse i da će Srbija nastaviti kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti tzv. Kosova.

On je licemernim ocenio kritike Aljbina Kurtija da Beograd nastavlja sa kampanjom za povlačenje priznanja Kosova i pored najave delimičnog ukidanja taksi i podsetio na reakciju zvanične Prištine na, kako se pokazalo, netačnu informaciju da je Jamajka priznala nezavisnost Kosova.

Izvor: Kosovo online/Danas

KiMDačićpovlačenje priznanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva